fredag 29. mai 2015

Pawn of Prophecy av David Eddings

Pawn of Prophecy (The Belgariad #1)Tittel: Pawn of Prophecy
Forfatter: David Eddings
Serie: The Belgariad#1
Sider: 398
Sjanger: Fantasy
Utgivelsesår: 1982
Terningkast: #4

A battle is coming. . .
. . .And in that battle shall be decided
the fate of the world

Myths tell of the ancient wars of Gods and men, and a powerful object – the Orb – that ended the bloodshed. As long as it was held by the line of Riva, it would assure the peace.

But a dark force has stolen the Orb, and the prophecies tell of war.

Young farm boy Garion knows nothing of myth or fate. But then the mysterious Old Storyteller visits his aunt, and they embark on a sudden journey. Pursued by evil forces, with only a small band of companions they can trust, Garion begins to doubt all he thought he knew. . .


Jeg synes:
Hvor lenge jeg har hatt Pawn of Prophecy stående på hylla, det vet jeg ikke, men utrolig lenge ihvertfall! Så nå er jeg veldig glad for at jeg endelig har lest boka. Grunnen var at, i et av mine tidligere innlegg, spurte jeg dere hvilken bok dere synes jeg burde lese. Da kom Anna fra Bokhylla Mi og kommenterte at jeg burde lese Pawn of Prophecy, som er den første boka i en serie på fem bøker, da bestemte jeg meg for å lese den. Endelig kan jeg si at jeg har lest den!

Boka handler om Garion, som bor på en gård ut på landet i Sendaria. Han bor sammen med Tante Pol, og sammen har de et typisk, vanlig liv. Men etter hvert når Garion er rundt fjorten år, må han og Tante Pol reise fra gården og alt han har kjært. Men hvorfor?
Jeg vet jo selvfølgelig hvorfor, men det hadde vært altfor forvirrende hvis jeg hadde beskrevet det.

Jeg var ganske redd for at Pawn of Prophecy skulle være en avansert bok som kom til å ta lang tid å komme gjennom. Men det var den ikke; tvert imot! Det gikk fort å lese boka, så det var jo et pluss. Samtidig likte jeg veldig godt skrivemåten til David Eddings, fordi jeg fikk lyst til å lese videre. Og det er jo bra.
Men dessverre var det en av de eneste grunnene til at jeg fortsatte å lese. Det, og at jeg ville som om det kom til å skje noe etter hvert. Men det gjorde det ikke. Ikke stort ihvertfall. Det synes jeg var utrolig trist. Det skjer ikke så mye spennende i denne boka, utenom noen deler på slutten, og da kunne jeg ikke slutte å lese. Men ellers følte jeg at Pawn of Prophecy bare er en innledende bok til en mer actionfylt serie. Og det er jo bra, fordi noen ganger må man ha en bok som introduserer deg til verden og slike ting. Men jeg savnet en del spenning, og det er derfor boka fikk en terningkast fire istedenfor en eventuell femmer.

Som jeg nevnte, synes jeg at det er en bra bok til å være begynnelsen av en serie. David Eddings har skapt en fascinerende fantasyverden, og jeg vet at det er vanskelig å introdusere denne nye verden, og samtidig få fram alt informasjonen man vil få fram, til leseren. Så derfor synes jeg at David Eddings har gjort en god jobb. Dessuten virker plottet til serien veldig interessant, og jeg gleder meg til å se hvordan det utvikler seg i de kommende bøkene.

Ellers er boka veldig god, og jeg kan ikke vente med å fortsette på serien. Men jeg håper virkelig den blir bedre, og bøkene videre i serien inneholder med spenning. Fordi det var noe jeg synes manglet her.Jeg kommer kanskje til å lese bok to i sommerferien en gang, og jeg gleder meg allerede!
Hvis du har lest The Belgariad, så hadde det vært hyggelig hvis du hadde kommentert hva du synes om serien, og om du synes bøkene bli bedre:)

Bildet ble hentet fra Goodreads.

5 kommentarer:

 1. Jeg likte serien veldig godt. Den blir bedre! Det kommer til å skje mye mer, men jeg skjønner hva du mener med at første boka kan virke litt som en introduksjon, men er det ikke slik i mange serier? Narnia for eksempel har Drømmen om Narnia, som egentlig bare er en litt for lang introduksjon. Så må man også tenke på at The Belgariad egentlig ikke er YA. De er fra 70-tallet tror jeg, og de er derfor helt klart forskjellige fra bøker som blir gitt ut nå. Så det er ikke så rart at det er stort fokus på språket, og det er noe av det beste med hele serien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg med at språket er noe som jeg likte utrolig godt. Samtidig er jo Pawn of Prophecy en veldig god begynnelse av en serie, så jeg er sikkert bare påvirket mye av YA i det siste, men det er fint å lese noe annet som er litt annerledes iblant:)

   Slett
  2. Jeg skjønner hva du mener. Av og til er det veldig fint å lese noe som ikke er YA. Mye fantasy for voksne er utrolig bra, og jeg har fått sansen for mørk fantasy. Det finnes lite av det blant YA-bøkene.

   Slett
  3. Jeg skjønner hva du mener. Av og til er det veldig fint å lese noe som ikke er YA. Mye fantasy for voksne er utrolig bra, og jeg har fått sansen for mørk fantasy. Det finnes lite av det blant YA-bøkene.

   Slett
 2. Jeg likte serien veldig godt. Den blir bedre! Det kommer til å skje mye mer, men jeg skjønner hva du mener med at første boka kan virke litt som en introduksjon, men er det ikke slik i mange serier? Narnia for eksempel har Drømmen om Narnia, som egentlig bare er en litt for lang introduksjon. Så må man også tenke på at The Belgariad egentlig ikke er YA. De er fra 70-tallet tror jeg, og de er derfor helt klart forskjellige fra bøker som blir gitt ut nå. Så det er ikke så rart at det er stort fokus på språket, og det er noe av det beste med hele serien.

  SvarSlett