tirsdag 29. juli 2014

Lord Sunday av Garth Nix

"Lord Sunday (The Keys to the Kingdom)" av Garth NixTittel: Lord Sunday
Forfatter: Garth Nix
Serie: The Keys to the Kingdom#7
Sider: 376
Sjanger: Fantasy
Terningkast: #4

Arthur looked down at the crocodile ring.
 It was now entirely gold. His body
 was now one hundred per cent Denizen,
 or perhaps even something more...

Arthur has seized the Sixth Key from Superior Saturday, but has fallen from the Incomparable Gardens; fallen not to the Upper House, but to somewhere completely unexpected. Alone in enemy territory, as his mind and body are further transformed by the power of the Keys, Arthur must struggle with himself as much as with his many enemies.

The tide of Nothing contiues to rise, destroying everything in its path, and Lord Sunday makes his move...

Jeg synes:
Da er det slutt på denne serien. Det har vært en veldig flott opplevelse, og verden Garth Nix har skapt er så annerledes enn alt annet jeg noensinne har lest! Jeg mener, hvem finner på noe sånt? Jeg kommer definitivt å lese flere av Garth Nix sine bøker.

Arthur har fått tak i seks nøkler, men den han mangler er den sterkeste av dem alle. Og den blir eid av selveste Lord Sunday!
Nå må Arthur finne på en måte å skaffe seg den siste nøkkelen til riket.

Enda en solid bok i serien. En av de beste syns nå jeg! 
Som i Superior Saturday, er det morsomt å lese om Arthur sin forvandling fra et menneske til en Denizen. Men i denne boka blir han faktisk en Denizen! Det står bak på boka, så det er ikke en så stor "spoiler".
Hva kommer til å skje med Arthur nå som han er en Denizen?

Det er kaos både i the House og i hjembyen til Arthur. Nothing etser bort deler av huset, og Dame Primus og Arthur må prøve å stoppe spredningen. Hjembyen til Arthur er under karantene, men Arthur har ikke noe tid til å gjøre noe med det. Alt er bare kaos!

Det jeg liker best med denne serien, er alle de forskjellige kule skapningene som Garth Nix har skapt. Jeg gidder ikke og nevne dem nå, men de fleste er sykt kule! 

Slutten av boka var litt rar. . .  Alt gikk så fort, og slutten ble litt annerledes enn det jeg hadde forventet.

Jeg anbefaler denne serien, fordi den har sterke karakterer, morsomme skapninger og et fantastisk univers. Serien er interessant og morsom, og det er vel det som teller!


Bildet ble hentet her:
https://bokelskere.s3.amazonaws.com/80ba78ebe88a02912013c39bc177935a2c393efb05bd12431125c70f.jpeg

3 kommentarer:

 1. Hvis du skal lese noe mer av Garth Nix, burde du lese The Old Kingdom-serien hans. Den er helt fantastisk! Han har skapt en utrolig kul verden, og karakterene er veldig gode. Spesielt godt liker jeg bok to i serien, Lirael. Dette er bøker det er verdt å sjekke ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror jeg har tenkt å lese The Old Kingdom-serien:) Virker utrolig spennende;)
   Jeg har også lyst til å lese A Confusion of Princes av Garth Nix. Det er en enkelt bok, og den synes jeg også virker spennende:) Har du hørt om den?

   Slett
  2. Jeg har hørt om den, men jeg vet ikke hva den handler om.

   Slett