tirsdag 22. juli 2014

Insurgent av Veronica Roth

Insurgent (2) (Adult edition) (Pocket)Tittel: Insurgent
Forfatter: Veronica Roth
Serie: Divergent#2
Sider: 525
Sjanger: Dystopi
Terningkast: #6

One choisce can transform you - or it can destroy you. Tris Prior's initiation day should have been marked by celebration; instead it ended with unspeakable horrors. Now unrest surges in the factions around her as conflict between their ideologies grows.

In times of war sides must be chosen and secrets will emerge. Tris has already paid a terrible price for survival and is wracked by haunting guilt. But radical new discoveries and shifting relationships mean that she must fully embrace her divergence - even though she stands to lose everything. . .

Jeg synes:
Jeg hadde veldig store forventninger til Insurgent fordi jeg elsket Divergent. Jeg elsker Insurgent også, men et bitte lite hakk under Divergent:)

Insurgent starter med at Tris, Tobias, Peter, Marcus og Caleb flykter til Amity Headquarters. Det har oppstått en konflikt blant distriktene, og de søker ly hos Amity i håp om å være trygge en stund. Amity vil dessverre ikke innblande seg i noen konflikt, men de får lov å bli.
Tris vet at Erudite kommer til å finne dem før eller senere og hun vil helst ikke finne ut av hva de vil gjøre med dem. . .

Samfunnet Veronica har skapt er veldig interessant.
Det var underholdende å lese om hvordan et samfunn som har vart så lenge plutselig kollapser. Alt blir kaos og ødeleggelse. I tillegg er ikke de fraksjonsløse et håpløs folk, men nesten som en ny fraksjon som arbeider sammen. Det er så mange hemmeligheter som er i samfunnet, og det forundrer meg egentlig ikke at det endelig blir kaos!
Persongalleriet er også veldig interessant! Tris og Tobias har et litt rart forhold, men jeg synes de er veldig søte sammen. Jeg likte ikke å lese om kranglene deres, men jeg elsket å lese om dem da de tullet med hverandre.
Tris er en veldig sterk person. Hun må ta så mange valg, og hun er bare 16! Ja, hun tar noen dumme valg i blant, men hva forventer man av en 16-åring som har mer press på seg enn noen andre i boka?! Jeg heier på henne ihvertfall:)

Jeg gleder meg til å lese Allegiant, men jeg har den ikke i bokhylla og det er venteliste på biblioteket, så jeg får vente litt da;)

Bokanmeldelser av tidligere bøker:
Divergent#1

Bildet ble hentet her:
http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/book/book/image4/insurgent_adult_edition-roth_veronica-24871808-2018651699-frntl.jpg

5 kommentarer:

 1. Du kan låne Allegiant av meg hvis du vil :) Jeg har den stående hjemme i hylla.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det trengs ikke:) Jeg tror jeg må lese ferdig de andre bøkene jeg har i bokhylla først.
   Men takk for tilbudet:)

   Slett
  2. Bare hyggelig :) Hvis det er noen andre bøker du har lyst til å låne, er det bare å spørre.

   Slett
 2. Bra anmeldelse! Jeg elsker disse bøkene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Bøkene er kjempegode:)

   Slett