mandag 9. juni 2014

The Maze Runner av James Dashner

"The Maze Runner" av James DashnerTittel: The Maze Runner
Forfatter: James Dashner
Serie: Maze Runner#1
Sider: 371
Sjanger: Dystopi
Terningkast: #6

When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas can remember is his first name. But he is not alone. He's surrounded by boys who welcome him to the Glade, an encampment at the centre of a bizarre and terrible maze.

Like Thomas, the Gladers don't know why or how the came to be there, or what's happened to the world outside. All they know is that every morning when the walls slide back, they will risk everything to find out.


Jeg synes:
Jeg har hatt denne serien veldig lenge nå, og jeg synes det var på tide at jeg startet på den. Jeg angrer ikke fordi jeg elsker denne boka! Den var så spennende og så mystisk helt på starten at jeg måtte bare lese videre! 

Boka handler om en tenåringsgutt som heter Thomas som blir sendt til et sted som heter the Glade. Han husker ikke noe annet enn navnet sitt, og det gjør ikke noen av de andre guttene som er sendt dit heller. Men the Glade er ikke et vanlig sted. De befinner seg nemlig i midten av en labyrint. Og de må løse den. Hver dag  åpnes labyrinten og  the Runners løper ut i labyrinten for å lete etter en vei ut. Men de må komme tilbake før labyrinten stenges, fordi ingen har noensinne overlevd en natt i labyrinten.

Jeg elsker plottet i denne boka. Det er veldig spennende og man er like frustrert som hovedpersonen. Man vet like lite som hovedpersonen, og det synes jeg er veldig kult. Noen ganger har jeg lest bøker der jeg finner ut mange ting før hovedpersonen gjør det, og det synes jeg er veldig irriterende-.-

Jeg liker skrivestilen til James Dashner. Og han har også laget en morsom snakkemåte til guttene i the Glade. Det er morsomt fordi det kunne faktisk vært brukt i virkeligheten. Morsomt:)
Boka handler ikke bare om det jeg skrev over. Men for å vite detaljer må du lese boka!
Det er også ganske kult å lese om hvordan guttene lever i the Glade. Det er "bare" gutter! Men det ser ut til at de har et organisert system. Alle har forskjellige roller i det lille samfunnet deres. 

Jeg har allerede lest boka nummer 2, og jeg elsker den og! Jeg tror dette blir en av mine favorittserier:)
Og jeg kan ikke vente til filmen The Maze Runner kommer ut! Den kommer ut i september, og jeg gleder meg! Jeg håper virkelig at den blir bra. . .

Bildet ble hentet her:
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51216AUNZmL._SL160_.jpg


2 kommentarer:

  1. Jeg har hatt denne boken på hyllen lenge og har lyst til å lese den før filmen kommer ut. Høres gøy ut at man ikke kan gjette seg til hva som skjer, jeg hater å sitte der og vite hva som kommer til å skje mens hovedkarakteren ikke har en anelse. Det høres også veldig spennende ut med det at de ikke vet hvem de er eller hva de gjør der. Gleder meg til jeg får lest den!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det som også er veldig kult med The Maze Runner, er at spenningen tar aldri slutt! Det er spennende hele tiden, og det er det som gjør boka så god:)

      Slett