mandag 6. april 2015

Throne of Glass av Sarah J. Maas

Tittel: Throne of Glass
Forfatter: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass#1
Sider: 404
Sjanger: Fantasy
Utgivelsesår: 2012
Terningkast: #5 (+)


When magic has gone from the world, and a vicious king rules from his throne of glass, an assasin comes to the castle. She does not come to kill, but to win her freedom. If she can defeat twenty-three killers, thieves, and warriors in a competition to fin the greatest assasin in the land, she will become the King's Champion and be released from prison.
Her name is Celaena Sardothien.
The Crown Prince will provoke her. The Captain of the Gurad will protect her.
And a princess from a foreign land will become the one thing Celaena never thought she'd have again: a friend. But something evil dwells in the castle-and it's there to kill. When her competitors start dying, horribly, one by one, Celaena's fight for freedom becomes a fight for survival-and a desperate quest to root out the source of the evil before it destroys her world.

Jeg synes:
Jeg har hatt lyst til å lese denne boka kjempelenge. Hvor lenge vet jeg ikke, men ganske lenge. Throne of Glass-serien virket alltid så spennende, og så interessant. Og jeg har nesten bare hørt gode ting, og nesten bare lest gode anmeldelser. Nå skjønner jeg hvorfor; denne boka er utrolig bra!

Hovedpersonen heter Celaena Sardothien, og hun er en assasin. Det er sinnssykt kult, og det var utrolig morsomt å lese fra hennes synsvinkel. Selv om hun er en assasin-hun dreper folk for penger-så er hun full av følelser, og har de samme problemene som alle andre.
Man leser ikke bare fra Celaena's vinkel. Det synes jeg passet veldig bra inn i historien, og ga oss informasjon man ellers ikke hadde fått fra bare av å lese om Celaena.

Throne of Glass tar sted i et annet univers, en annen verden: Erilea. Det var utrolig interessant å finne ut mer om denne mystiske verden, finne ut av hvordan den er bygd, etc. Jeg håper virkelig det finnes mer informasjon om Erilea, siden verden er så spennende og jeg har lyst til å vite mer om den. Det er en fantasyverden, så den har typiske fantasytrekk. Men fremdeles er denne verden noe for seg selv.

Ja, Throne of Glass er noe for seg selv, men jeg klarte ikke unngå å sammenligne den med et par andre bøker. På coveret står det at fans av The Hunger Games og Game of Thrones vil elske boka. Jeg ville heller kalt det en blanding av The Hunger Games, og The Selection. Celaena er med i en konkurranse, der bare en vinner skal gjenstå. Men hun er i et slott og konkurrerer, samtidig som hun blir forelsket i prinsen, og, mest sannsynlig, vakten. Minner det dere om noe? 
Det er ikke noe galt med alt jeg har nevnt til nå. Jeg hadde bare ikke forventet at store deler av boka skulle handle om kjærlighetslivet til Celaena. I The Selection er det greit, siden man vet at det er det boka skal handle om. Men i Throne of Glass, synes jeg det gjør boka verre. Men det er min mening.

I tillegg var det ikke noe stort høydepunkt. Ikke misforstå meg, jeg elsker denne boka, (en av mine favoritter) men ingenting ledet til noe stort. Jeg likte slutten kjempegodt, jeg var skikkelig spent og nervøs. Men jeg synes at noe manglet (kanskje romansebiten var et problem for meg her òg.)

Det er en ny verden, og selvfølgelig, nye navn. Det er ikke et problem. Problemet er å uttale dem. Så jeg søkte det opp. Celaena uttales tydeligvis som: Ce-lay-na. Håper virkelig det er riktig; hvis ikke har jeg sagt feil under hele boka. . .

Jeg er utrolig glad for at jeg endelig har lest Throne of Glass, og det har vært en absolutt fornøyelse. Kjempespennende bok, som jeg anbefaler til alle fantasyelskere. Boka er definitivt noe for seg selv. Nå kan jeg dessverre ikke fortsette på serien med en gang, siden jeg bare tok med meg den første boka til Nederland, fordi de innbundne versjonene av bøkene er gigantiske. Så da får jeg vente, og forhåpentligvis kommer jeg til den så fort som mulig.

Bildet ble hentet her:
https://d.gr-assets.com/books/1419066050l/16034235.jpg

5 kommentarer:

 1. Jeg kjøpte denne boka for en liten stund siden. Gleder meg veldig til å lese den. Hvis den minner om Game of Thrones, må den være bra. Game of Thrones er rett og slett fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke om den minner om Game of Thrones. Men jeg anbefaler boka allikevel! Gleder meg til å se hva du synes om boka:)

   Slett
 2. Jeg kjøpte denne boka for en liten stund siden. Gleder meg veldig til å lese den. Hvis den minner om Game of Thrones, må den være bra. Game of Thrones er rett og slett fantastisk!

  SvarSlett
 3. Haha, syns det er litt morsomt at du sammenligner den med The Selection :) Kan se det med klærene og at de konkurrerer. Hele ideen on Throne of Glass kom jo fra Askepott. Tanken som inspirerte Sarah J Maas til å skrive serien var: What if Cinderella was an assassin and went to the ball not to dance with the prince, but to kill him?” Det er skjedd endringer derifra også, men syns det er morsomt og tenke på.

  Gøy at du likte den så godt, og du har mye gøy å se frem til. Det skjer mye mer i andre boka, både bra og dårlige ting :'( Også vil jeg anbefale deg å lese novellene som er skrevet før boken kom ut, The Assassins Blade. Da får du litt mer følelsen på hvor badass hun er.

  *Elena er ikke fangirl*

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg holder på å lese Crown of Midnight nå, og jeg kommer sikkert til å bestille The Assassins Blade og Heir of Fire snart. Gleder meg veldig!:)
   Og selve ideen bak boka er jo kjempekul!:

   Slett