tirsdag 30. september 2014

Månedens bøker

Jeg har lest mange interessante bøker i forrige måned, og her rangerer jeg dem etter hvilke bøker jeg likte best.
Så her kommer listen for august.

"More Than This" av Patrick Ness1. More Than This

More Than This er en frittstående bok skrevet av Patrick Ness. Det er en dystopibok, men den minner ikke om alle andre dystopibøkene som er ute nå. Denne boka er noe for seg selv.
Patrick Ness har skapt en utrolig verden som både er troverdig, og inneholder interessante karakterer som gjør historien mye mer levende. Jeg synes at hele ideen til Patrick Ness er fantastisk utført og det er ikke mye annet å si. Men jeg skulle ønske det var en bok til:(
Derfor kom More Than This på 1. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

2. Fangirl
Image for Fangirl from Norli
Fangirl er også en frittstående bok, skrevet av Rainbow Rowell. Det er realistisk fiksjon. Jeg har ikke lest så mye realistisk fiksjon før, men jeg har startet med det i år. Fangirl er definitivt en av mine favoritter innenfor denne sjangeren.
Rainbow Rowell skriver fantastisk bra. Hun skriver interessant, og man får lyst til å lese videre. Og historien i seg selv er også original.
Boka er utrolig morsom, og det tok meg ikke lang tid å lese den. Det sier jo noe!
Derfor kom Fangirl på 2. plass!
Eleanor & Park (Pocket)Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

3. Eleanor & Park

Eleanor & Park er en frittstående bok, som også er skrevet av Rainbow Rowell. Også realistisk fiksjon. Først må jeg bare si at jeg likte Fangirl og Eleanor & Park like godt. Men Fangirl kom et hakk høyere fordi boka var lengre.
Jeg har allerede skrevet hvor bra Rainbow Rowell skriver, så det gidder jeg ikke å skrive om her. Det er en kjærlighetshistorie. Nå tenker du sikkert at boka høres litt klisjé ut, men der tar du feil! Historien er original, karakterene er troverdige og historien er utrolig bra skrevet. Boka er utrolig!
Derfor kom Eleanor & Park på 3. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

"Oblivion the power of five" av Anthony Horowitz4. Oblivion

Oblivion er bok nr. 5 i The Power of Five- serien, skrevet av Anthony Horowitz. Serien er innenfor paranormal/fantasy-sjangerne.
Det er den siste boka i serien. Jeg må si at jeg ble positivt overrasket! Boka er veldig bra skrevet, og det er spennende å lese hele veien. Det er noen ting som irriterer meg-karakterene gjentar det samme om og om igjen. Alle sammen gjentar det samme, nesten hele tiden, Det er ganske irriterende- men ellers synes jeg det er en bra avslutning på serien.
Derfor kom Oblivion på 4. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

"Prodigy - A Legend Novel" av Marie Lu5. Prodigy

Prodigy er bok nr. 2 i Legend-serien, skrevet av Marie Lu. Det er en dystopi-serie, en av de mange som er ute nå for tiden. Denne serien har også blitt ganske populær i det siste, og jeg skjønner hvorfor.
Boka har noen typiske dystopitrekk ved seg; et problematisk styre, en rebelsk hovedperson osv. . . Marie Lu klarer å skrive veldig bra, og dystopi-samfunnet hennes er troverdig nok.
Jeg synes at denne boka er mer spennende enn den første i serien, fordi jeg følte at det skjedde mer i denne boka enn i den forrige.
Derfor kom Prodigy på 5. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

"Champion - A Legend Novel" av Marie Lu6. Champion

Champion er bok nr. 3 i Legend-serien, skrevet av Marie Lu.
Jeg liker denne serien veldig godt, og synes at bøkene er veldig spennende. Dystopi har blitt en av mine favorittsjangre, og Legend-serien er jo en dystopi-serie.
Jeg synes at avslutningen på boka passet veldig bra, og det passet veldig bra med alt som tidligere har skjedd i boka. Ellers så tar aldri spenningen slutt, og det kommer mange uventede vendinger på veien.
Derfor kom Champion på 6. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

Legend (Pocket)7. Legend

Legend er bok nr. 1 i Legend-serien, skrevet av Marie Lu.
Nå har jeg allerede skrevet ganske mye om Legend-serien, så det er ikke så mye mer å si. Men jeg kan neven noen ting.
Jeg likte denne boka kjempegodt, men en av grunnene til at boka er på bunnen av lista, er fordi romansen mellom hovedpersonene er for dårlig. Og det er veldig synd, fordi ellers er boka veldig bra.
Derfor kom Legend på 7. plass!
Hvis du vil se anmeldelsen min av boka, trykker du her.

2 kommentarer:

 1. Så gøy at du likte Fangirl, det er en av mine absolutt favorittbøker! Har kjempelyst til å lese noe fra Partikk Ness, så vurderer å få lest More Than This en gang i fremtiden. Jeg leste første boken i Legend serien, men følte ikke at den fenget meg så mye. Jeg husker ikke helt hvorfor fordi det som skjedde var jo egentlig veldig spennende. Tror bare jeg ikke helt skjønte meg på karakterene. Og nå har jeg glemt det meste som skjedde så har ikke orket å plukke opp resten av serien enda dessverre :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må definitivt lese More Than This:)
   Jeg er enig med at Legend kunne vært bedre, men den underholdet meg nok til at jeg leste hele serien:)

   Slett